dromvilllan.blogg.se

Vi bygger vår drömvilla ett nyckelfärdigt Eksjöhus modellen Prio två

21 dagar till slutbesiktning

Publicerad 2016-03-10 09:56:12 i Allmänt,

Idag är det 21 dagar tills huset ska slutbesiktas. Jag hade hoppats på att vi skulle vara lite längre påväg invändigt nu och magkänslan säger att huset inte kommer kunna slutbesiktas 31 mars. Jag trodde att vid det här laget skulle golven vara på plats, köket åtminstone påbörjat, toaletterna påbörjade. Väggarna kanske kunde fått bli spacklade. Så när man kommer till huset och ser att inget av detta är gjort så känns det inte bra. Vi har fått en preliminär tidsplan och enligt den skulle kök och garderober monterats förra veckan och golv och målningsarbeten den här veckan, nästa vecka ska kakel och klinkers fixas enligt den här planen, men inget av detta har hänt. I måndags satte dom fortfarande upp gips skivor. Jag kanske oroar mig i onödan men dom har inte varit snabba hittills. 

Kommentarer

Postat av: Finnebäck - PrioTvå

Publicerad 2016-03-10 10:39:35

Är det en dagsfärsk bild? Inte riktigt klara på utsidan. Förstår att ni blir lite oroliga. Men får hoppas det blir klart i tid annars borde dom verkligen flagga att det är försenat.

Svar: Bilden är inte dagsfärsk som tur är, utsidan ser klar ut. Det är värre med insidan och garaget. Vi hoppas verkligen dom kommer bli klara i tid.
Familjen Jönsson

Postat av: Helena

Publicerad 2016-03-10 11:18:52

Oj, det låter helt galet!!
Vi är 7v från kontrollbesiktning, allt är gipsat, spacklat och målat. Taklister och fönstersmygar sitter och golvet har börjat att läggas. Köket kommer på onsdag nästa vecka.
Jag hade varit i upplösningstillstånd och faktiskt gått hårt på de ansvariga för bygget om vi var i er sits..

Svar: Ja vi känner oss minst sagt uppgivna och stressade. Men vill ändå hoppas att dom kommer hinna i tid, annars kommer vi bli så besvikna. Vi har ändå frågat om vi verkligen kan säga upp lägenheten. Och med fyra barn så behöver man veta säkert.
Familjen Jönsson

Postat av: Smart 168

Publicerad 2016-03-10 12:47:44

Detta låter ju helt galet. Jag vet inte allt, men hoppas Eksjöhus tar sig en diskussion med entreprenörerna... Hoppas ni får ert hur inom rimlig tid!

Svar: Vi hoppas också :) vi kommer åka ut och prata med snickarna i morgon och fråga om dom verkligen kommer hinna. Vi behöver bekräftelse nu
Familjen Jönsson

Postat av: Sofia Hedström

Publicerad 2016-03-10 19:24:16

Ush,blir nervös förer skull! Är ju egentligen "inte värre" än att ni får flytta in lite senare men är ju sååå trist när ni varit inställda på ett datum! Man tycker ju som sagt att dom borde säga till isf...
När är kontrollbesiktningen då?

Svar: Vi har inte fått något datum för kontrollbesiktningen men veckan innan säger dom så isåfall är det ca två veckor till kontrollbesiktning. Precis när jag skrivit inlägget så ringde golvläggaren och ville Veta färg på fog och hur vi vill ha plattor och lister, sen när jag och dottern åkte ut till huset så hade dom lagt golv i två sovrum i barnens del så lite händer visst, men ändå för långsamt. Vi skulle bli så besvikna om vi måste flytta in senare även om det inte är en katastrof.
Familjen Jönsson

Postat av: Jennifer

Publicerad 2016-03-13 13:31:29

Vad roligt att följa ert bygge. Vi ska också bygga ett prio två. Måste bara fråga, hur lång tid är det från er husleverans till inflytt?

Svar: Vad roligt att ni också ska bygga ett prio två! Huset kom 9 november och slutbesiktningen är 31 mars så ca 4,5 månader från leverans till inflytt.
Familjen Jönsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Familjen Jönsson

Vi förverkligar just nu vår stora dröm att bygga ett Eksjöhus i modellen Prio två på 144 kvm. Huset levereras 9/11-15 och kommer slutbesiktas 31/3-16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela