dromvilllan.blogg.se

Vi bygger vår drömvilla ett nyckelfärdigt Eksjöhus modellen Prio två

Lite av våra val.

Publicerad 2015-07-26 18:36:00 i Allmänt,

Jag har gått in på ett kvällspass på jobbet och eftersom vi har det såååå lungt här så passar jag på att kolla igenom vilka val vi har gjort, mycket blir standard för att vi tycker eksjöhus standard är riktigt bra.
 
Vi har valt den liggande panelen utvändigt precis som på bilden ovanför.
Jag minns inte nu i huvudet exakt vad den vi valde hette men tycker det är riktigt snyggt med liggande panel och precis som på bilden kommer huset vara vitt med gråa takpannor.

 
Bänkskivan vi tillslut valde blev mineral jet, det var den skivan vi tyckte var snyggast och mest lik en riktig stenskiva. 

 
Till köket valde vi till det rostfria paketet M3, men vi har även valt att bygga in diskmaskinen som jag säkert tidigare skrivit. 

Såhär kommer badrumsskåpen att se ut.
Ett vitt i det stora badrummet i lite större modell och ett lite mindre svart i det lilla badrummet.
Vi valde spegelskåpen eftersom även dem var standard för att få lite extra förvaring


Vi valde även standard paketet på toaletterna och duscharna. Vi tyckte att det såg fint och fräscht ut och känner inte att vi har behov av något extra där.

 
men vi valde hörnbadkaret Wave 140 C det kommer bli perfekt när fyra små busar ska badas :) 

Det blir standard tvättmaskin och torktumlare, men vi märker att många har valt att köpa egna skåp och bänkar till tvättstugan.
När vi tog upp det med vår säljare så verkade det som om det var väldigt omständigt och kunde ta längre tid att få ihop om vi väljer bort saker som garderober och inredning till tvättstugan.
Därför backade vi och valde Eksjöhus standard där också.
Men garderoberna är verkligen inte speciellt snygga och med bara tre hyllplan så blev dom rätt dyra i slutändan när vi var tvungna att köpa till för att få full förvaringsmöjlighet. 


Golvet blev i Ek rumba 3-stav milky white, det var samma pris som standard golvet men så mycket snyggare! 

Även innerdörrarna är standard och väldigt fina, listerna är vitmålade med lite konturer altså inte de som är helt platta. 

Jag är alldeles för otålig för denna väntan, vill bara att det ska bli slutbesiktning så vi får se hur alla våra val blir till vårt hem.

Bygglovet igen..

Publicerad 2015-07-22 19:10:10 i Allmänt,

Vi har bestämt oss för att ligga på lite angående vårt bygglov eftersom vi inte vill fördröja vårt leveransdatum. Därför ringde Stefan idag igen för att fråga vad som händer och får då veta att det inte finns någon handläggare till vårt ärende. Semestertider vet vi ju att det är men sist vi pratade lovade dom att en handläggare skulle kolla på det. Nu verkade det som om det inte finns någon som kommer kolla på det förän alla semestrar är över. Man blir ju lite orolig att allt nu kommer förskjutas och att huset inte kan komma vecka 46. Tydligen är vår kommun inte den snabbaste på bygglov tyvärr...

I brist på annat

Publicerad 2015-07-21 19:47:00 i Allmänt,

Såhär mitt i sommaren så händer det inte speciellt mycket i själva byggprocessen så medans regnet öser ner utanför så försöker jag planera inför kommande möbelinköp. Vi behöver en bäddsoffa till barnens allrum som vi kan lägga skånska släktingar i vid besök. Jag har ingen aning om vilket mått som skulle passa in men något i den här stilen tänker jag mig:

 
sen vill vi köpa nytt köksbord. Vi Vill ha ett stort vitt bord i den här stilen:

 
och sen lyckades jag äntligen hitta en kristallkrona till sovrummet som jag ska passa på att beställa nu när den är prissänkt

 

 jag trodde aldrig att jag skulle längta till vintern, men just nu längtar vi så mycket efter vinter och höstrusket när huset kommer till tomten och lillebror kommer till världen. Tiden tycks stå still även om jag vet att vi snart kommer bo i huset med lillebror och undra vart tiden tog vägen :) 

Om

Min profilbild

Familjen Jönsson

Vi förverkligar just nu vår stora dröm att bygga ett Eksjöhus i modellen Prio två på 144 kvm. Huset levereras 9/11-15 och kommer slutbesiktas 31/3-16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela