dromvilllan.blogg.se

Vi bygger vår drömvilla ett nyckelfärdigt Eksjöhus modellen Prio två

Tiden går

Publicerad 2017-01-14 20:55:37 i Allmänt,

Nu var det sådär längesen vi skrev något här igen. Idag har jag börjat städa ut julen. Vi har fått upp en steghylla i vardagsrummet, men känner fortfarande att vi behöver få in mer värme i huset. Jag har beställt två fönsterlampor till köket ifrån Ellos, tror det kommer bli jätte snyggt. I förrgår fick vi en lite lagom rolig överraskning såhär efter jul.. En faktura på 25.000 kr från killarna som gjorde markarbetet hos oss för 1,5 år sen. Jag vet inte riktigt hur vi kan ha missat att vi inte har fått den fakturan, men eftersom dom fakturerade endel av arbetet direkt efter så antog vi att det var allt. Riktigt dumt av oss för nu står vi här med hakan i marken och får tömma vår buffert om inte banken är snälla och trollar in det i huslånet på något sätt. Just den här månaden känns lite motig, golvvärmen i sovrummet vill inte funka, VVS killen hävdar att den inte kan vara trasig men han vet inte heller varför det inte blir varmt, 14-16 grader i sovrummet är inte ovanligt. Milos spjälsäng står vid fönstret och där är det iskallt, han får sova med pyjamas, strumpor och duntäcke och jag sover likadant, ändå vaknar vi som isbitar. Man undrar ju lite vad felet är. Men nu ska jag inte bara klaga, första julen i huset var precis så mysig som vi drömt om. Huset är helt underbart och jag som varit föräldraledig tills nu får ändå inte nog :) vi är verkligen hemma nu 

Kommentarer

Postat av: Linnéa

Publicerad 2017-01-31 02:54:51

Hej!
Vi har också byggt ett Priotvå hus och vi flyttade in i september 2016.
Vi har sedan dess haft stora problem med vår golvvärme. Både säljaren på Eksjöhus och elektrikern har varit och tittat på det X-antal gånger, men nu har vi nog äntligen fått det till att fungera överallt. Precis som ni beskriver det så fungerade inte vår golvvärme i vårt sovrum.. Även i vissa andra rum var det kallt och i vissa rum även för varmt (mot vad termostaterna var inställda på).
Det slutade med att elektrikern fick plocka ner alla termostater och plocka ner allt från golvvärmeskåpet och börja om från början med installationen, då visade det sig att det var helt felkopplat. Rätt sladd i golvvärmeskåpet var inte kopplad till rätt termostat i de olika rummen osv.
Hoppas ni får rätt på det!
/Linnéa

Postat av: Sofia

Publicerad 2017-04-11 21:47:29

Hej! Vilket fint hus ni har byggt! Vi håller på att planera för att bygga ett hus och har fastnat lite för Prio 2. Är ni nöjda nu när ni hunnit bo in er lite mer? Hur är era upplevelser med Eksjöhus? Tillkom det mycket kostnad i form av tillval? Skulle vara jättetacksam för svar :)

Mvh Sofia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Familjen Jönsson

Vi förverkligar just nu vår stora dröm att bygga ett Eksjöhus i modellen Prio två på 144 kvm. Huset levereras 9/11-15 och kommer slutbesiktas 31/3-16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela